Sportif Karting Yarış Pilotu İDİL MALGİL

Bu haftadan itibaren, hem Sportif Kartingi hemde bu yarışlara katılan kişileri tanıtabilmek adına, röportajlarımız olacak. İlgi ile takip edeceğinizi tahmin ediyoruz. Bu hafta konuğumuz, 5 yıl gibi uzun süredir bizimle olan, birçok birincilik sahibi usta Sportif Karting Pilotu sevgili İdil Malgil.

Sportif Karting :  Merhaba İdil, hoşgeldin, bu sezonda aramızdasın, biz seni tanıyor ve birlikte yarışıyor olmaktan mutlu olduğumuzu belirtmek istiyoruz.  Sportif Karting takipçilerine biraz İdil’den bahsedermisin.

İdil Malgil  : Tabi ki, memnuniyetle. Ozel MEF Okulları’nda ilkokul, ortaokul ve lise eğitimimi tamamladım. 12 yıl boyunca ayni okuldaydim. İki yıl önce Istanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümünü bitirdim. Mimari tasarım yapmayı cok seviyorum ancak İTÜ’deki eğitimim boyunca tarihe olan merakım kariyerimi cok farkli bir noktaya getirdi. Lisans okurken yaz aylarında bir cok arkeolojik kazıda görev aldım. Simdi New York’ta yaşıyorum ve Pratt Institute’de Tarihi Koruma ve Restorasyon okuyorum. Bu yıl Mayıs ayında mezun olacağım. Mezun olduktan sonra ise ne yapacağım konusunda şuan pek bir fikrim yok. Ama Mayıs ayında Sportif Karting Yarışı Prokart 2016 sezonunu takip etmek icin Türkiye’ye döneceğim.

idil33

Sportif Karting dışında ilgilendiğim başka bir spor dalı yok ama hem formda kalmak hem de sağlığımı korumak icin sürekli spor yapıyorum. Koşu yapmayı çok seviyorum, haftada en az 3-4 kez koşuya çıkıyorum. Onun dışında okulumun spor salonunda mutlaka spora gidiyorum. Amerika’daki ev arkadaşım beni bu konuda çok motive ediyor, genellikle spor salonuna birlikte gidiyoruz.

Sportif Karting : Kesinlikle katılıyorum, spor bir alışkanlık şeklinde sürekli yapılmalı, başka ilgi alanların varmı ?

İdil Malgil : Spor dışında sanata oldukça meraklıyım. Mimarlık tabiki de en çok merak duyduğum sanat dallarından biri. Mimarlik dışında sinemaya çok ilgim var. Lisans eğitimi alırken sinema üzerine bir kaç ders almıştım hatta yakın arkadasım Serkan’la 5 dakikalık deneysel bir kısa film projesi bile yaptık. Şu sıralar tüm Oscar adayi filmleri izleyip bitirmeye çalışıyorum. En sevdiğim yönetmenler Thomas Vinterberg, Ridley Scott, Guy Richie ve tabi ki Quentin Tarantino (gerçi son filmi beni biraz düş kırıklığına uğrattı ).

Sportif Karting :  Bize biraz da ailenden bahsedermisin.

İdil Malgil : Hem annem ve hem de babam müziğe çok meraklıdır. Annem şarki söyleme konusunda, babam ise enstrüman konusunda cok yeteneklidir. 5 yaşımda ailem eve piyano aldı ve onların biraz zorlamasıyla düzenli olarak piyano dersi almaya başladım. Yaklaşık 15 yıl özel piyano eğitimi aldım. Ancak üniversite eğitimimin yoğunlugu ve yüksek lisans derken piyanoyu bırakmak zorunda kaldım. Bu aralar kendi kendime gitar öğrenmeye çalışıyorum. Müzik konusunda çok yetenekli değilim ama piyanoyla çok küçük yaşta tanıştığım için yavaş da olsa kendi kendime gitar öğrenebiliyorum. Şarkı söyleyemem ama galiba enstrüman konusunda biraz babama çekmişim. Rock ve heavy metal dinlemeyi cok seviyorum. En sevdiğim müzik grubu ise Motorhead. Geçtiğimiz Eylül ayında Motorhead’i Philadelphia’da canlı dinledim. Grubun solisti Lemmy’nin son konserlerinden biriydi. Bu nedenle o konser şu ana kadar gittiğim en özel konserdi.

idil31

Sportif Karting : Sportif Karting Yarışcı Pilotu İdil’e gelelim. Sportif Karting ile buluşma nasıl oldu?

İdil Malgil :  Karting muhtemelen devam edebildiğim en enteresan spor. Ailem her ne kadar ilk konusunu açtığımda karşı çıksalar bile, kartingden cok zevk aldığımı gördükleri zaman bana sonuna kadar destek oldular. Ailemin bana verdiği motivasyon ve destek sayesinde 7 yıl boyunca yarışlara devam ettim. Prokart’ ta yarışmadan önce Türkiye Karting Şampiyonası’nda yarışıyordum. Yaklaşık 2 sezon yarıştım. Prokart’la 2011 yılında yapılan Prokart Formula kadınlar yarışıyla tanıştım. O yarışta aldığım birincilikten sonra Sportif Karting Prokart 2011 sezonuna Caymaz Kaptan, Murathan Gür ve Baran Şahin’le Team 46‘nin misafir pilotu olarak tamamladım. 2011 sezonundan sonra Prokart yarış formatını çok beğendiğimden TKŞ ‘den Prokart’a geçiş yaptım.

idil32a

Sportif Karting : Prokart’ta seni etkileyen ne oldu ?

İdil Malgil :  Sportif Karting Yarışı Prokart’ı TKŞ’den ayıran özellikler öncelikle takım ruhunun hakim olması. TKŞ’de formatı gereği Türkiye Karting Şampiyonası sprint yarışları bu sporu bireysel hale getiriyor. Ancak Prokart’ın dayanıklılık formatına sahip olması takımların en az 2 3 pilotdan oluşmasına neden oluyor. Takım halinde çalışıp, yarışmak ve yarışların sprint yarışlarına kıyasla çok daha uzun sürmesi hem pilotlara hem de izleyenlere büyük heyecan yaşattırıyor. Ayrıca sadece çok hızlı olmak yetmiyor, tam gün süren yarışta sürekli strateji yapıyorsunuz, her an herşey değişebilir. Takım olarak çok hızlı kararlar almalı ve uygulamalısınız. Diğer takımları sürekli takip ederek buna göre tedbirler almalısınız. Heyecan damalı bayrak görene kadar devam ediyor. Bu nedenle Prokart’a geçtikten sonra TKŞ’ye bir daha geri dönmedim. Burada çok güzel yarışlar yapıyor ve eğleniyoruz.

Sportif Karting : Takımınla birlikte kazandığınız başarılarınızdan bahsedelim …

idil34

İdil Malgil :  Sportif Karting Takımı Team 46’da yarışırken bir çok birincilikler aldık. Takımım Team 46 ile çok keyifli 4 sezon geçirdim. Birincilik kürsüsüne çıktığımızda inanılmaz keyif ve heyecan yaşadık.

Sportif Karting :  Bu yıl yeni bir Sportif Karting Takımı ile yarışacaksın.

idil21İdil Malgil : Bu yıl değişiklik yapıp farklı bir takımla daha yarışacağım, çok heyecanlıyım. “BİZ..? Kadınlar Sportif Karting Takımı” ile 2016 sezonu Prokart şampiyonluğunu kovalayacağız. Hepimizin Motor sporları camiasından iyi tanıdğımız Sayın Fikret Şen’in önderliğinde Zeynep Şen,Elif Şen ve Türkiye Kadınlar Ralli Şampiyonumuz Burcu Burkut Erenkul ile birlikte kadına şiddeti durdurmak için yarışacağız. Bu sezon benim için yoğun olacak çünkü ilk defa iki takım ile yarışacağım. İlk takımım Team 46 ile yarışlara tabi ki de devam edeceğim.

Sportif Karting : Prokart ile ilgili birkaç şey daha söylemek gerekirse …

İdil Malgil : Prokart bir sportif karting şampiyonası olması dışında aynı zamanda bir aile. Prokart büyük çekişmelere sahne olsa da sportmenliğin ön planda olduğu ve dostlukların kurulduğu bir ortam. Prokart ‘ta neredeyse 5 yıldır mücadele ediyorum, bu 5 yıl içerisinde büyük Prokart ailesiyle Türkiye’nin birçok farklı şehrine seyahat ettik, yarıştık, farklı takımlarda bile olsak birbirimize hep destek olduk. Prokart gerçekten de sporun hala spor olduğu, sportmenliğin ve dostluğun ön planda olduğu bir ortam. Ne yazık ki futbol gibi endüstri haline gelmiş spor dallarında artık spor ve sporcu saygınlığını yitirmeye başladı. Bu nedenle Prokart gibi amatör de olsa sporu, spora olan tutkudan dolayı icra etmeye çalışan oluşumlar Türkiye’nin sportif geleceği için çok önemli.

Sportif Karting : Bu güzel sohbet ile, Sportif Karting takipcileri seni biraz daha tanıma fırsatı bulmuş oldu, çok teşekkür ediyoruz.  BİZ..? Kadınlar Takımı ile başarılı bir sezon geçirmenizi diliyoruz.

İdil Malgil : Ben de çok teşekkür ediyorum,

 

Bu içerikte ilginizi çekebilir

Nostalji ! Prokart 2012 Işık Üniversitesi Takımı

Bugün konuklarımız Prokart 2012, Işık Üniversitesi Sportif Karting Takımı bayan pilotları Sportif Karting : Merhaba, …