Sportif Karting Kurallar

sk2016kk

Sportif Karting  her kategoriye göre farklı yazılı kuralları olan bir motor sporudur .

Sportif Karting yarışlarının ana kurallarını Sportif Regülasyon ve Teknik Regülasyon olarak  uluslararası karting federasyonu CIK-FIA yayınlar. Bu kuralların ülkelerde uygulanma şeklini ülkenin motor sporları federasyonları belirler . Sportif Karting  Kuralları  olan Sportif Regülasyon ve Teknik Regülasyon her yıl yarış sezonu başlamadan önce  yayınlanır . Sezon içersinde  yapılacak yarışlarda olabilecek değişiklik halinde ilgili yarış öncesi Ek Kurallar yayınlanır . Sportif Karting Yarışına katılacak olan Karting Sporcusu/Pilotu  yarış süresince bu kurallara uyacağını kabul eder.

Sportif Karting Motor Sporunda Sportif Regülasyon (Kurallar) : Sportif Karting sporcularının uyması gereken kuralların resmi olarak yayınlanmasıdır . Ayrıca  yapılacak olan Sportif Karting yarışlarının formatı ve kurallarını içerir . Yarış ile ilgili uygulanacak yöntemler, kategoriler, bayraklar, cezalar, puanlama, program gibi konular burada yayınlanır .

Sportif Karting Motor Sporunda Teknik Regülasyon (Kurallar) : Sportif Karting motor sporları yarışlarında karting araçlarının, motorların, lastiklerin, ağırlıkların bir kural çerçevesinde eşitlenmesi gerekmektedir . Asıl amaç, karting pilotlarının sürüş kabiliyetlerinin ortaya çıkarılması ile rekabeti oluşturmak ve geliştirmektedir . Bu nedenle karting araçlarının belli standartlar içersinde eşit olması gerekmektedir . Teknik kurallar ile  bu bilgilerin tamamı tarif edilerek yayınlanır . Tüm takımlar ve pilotlar buna uymak zorundadır .

Sportif Karting yarışlarında  en önemli kriterlerden biri  Toplam Ağırlık’tır. Yayınlanan kuralllarda kategorisine göre  olması gereken minumum ağırlık miktarı belirtilir. Bu ağırlık  karting pilotunun yarışın bitişinden sonra araç ile komple tartıldığı zamanki ağırlık miktarıdır. Pilotlar  araçları ile birlikte bu ağırlık miktarının altında ise yarışa çıkmadan önce tamamlayıcı ağırlıkları arabaya takmalıdır. Açıklanan minumum kiloya yarış sonrası tartıda uymadığı tespit edilen pilot  yarış dışı kalır veya tur cezası alır .

Bu içerikte ilginizi çekebilir

Sportif Karting Kıyafetleri