Prokart Yıldızı Gulhuseyn Abdullayev

Gulhuseyn Abdullayev Formula Gulf Academy´de kazanan oldu.

Prokart Şampiyonu Kuzey Yıldızı takımının değerli pilotu Gulhuseyn Abdullayev’dan bir başarı daha geldi. Gulhuseyn Abdullayev Prokart Karting Takımlar Kupasında daha önce 2 kez Şampiyonluk kazanmıştı. Formula Gulf Academy serisinin 6-7-8. ayak yarışları 22-23 Şubat tarihlerinde Abu Dhabi Yas Marina Pistinde yapıldı. Sportif karting yarışlarına 2006 yılında Türkiye’de başlayan kardeş ülke Azerbaycan’dan pilotumuz Gulhuseyn Abdullayev’de start alan isimler arasındaydı.

 

Sezon hazırlıkları için antrenman amacıyla Abu Dhabi’ye giden sporcumuz sıralama turlarını üçüncü sırada tamamladı. Format gereği 9 turluk 3 yarışın yapıldığı hafta sonunda sporcular gride ilk yarış için sıralama turları sonuçlarına göre, diğer iki yarışta ise önceki yarışın sonuçlarına göre start aldılar.

 

 

 

 

 

İlk yarışta yaşanan temas ile aracında meydana gelen teknik problem sonucu istediği sonucu elde edemedi. Gülhüseyn ikinci yarışta son sırada start almasına rağmen yarışı üçüncü sırada tamamladı. Üçüncü ve son yarışta üçüncü sırada start alan Abdullayev dokuz turun sonunda tüm rakiplerini geride bırakarak birinciliğe ulaşmayı başardı.

 

Her geçen gün başarılarına yenilerini ekleyeceğini düşündüğümüz Gulhuseyn Abdullayev’e F3 ve F4 serilerinde 2018 sezonunda Avrupa’da başarılar diliyoruz.

 

                                      

 

 

Bu içerikte ilginizi çekebilir

Türkiye Karting Şampiyonası Başladı

Türkiye Karting Şampiyonası Başladı Türkiye Karting Şampiyonası 7-8 Nisan tarihlerinde  İstanbul’da yapılan resmi yarışlar ile …