Motorsporları etkinliklerinde kullanılan bayraklar yarışçılara yarışın işleyişi gerekli durumlarda bazı güvenlik ve ceza talimatlarının iletilmesi için kullanılır. Karting yarışlarında pist uzunluğu ve viraj yapısına göre ortalama 30-60 mt arası bulunan gözetmen noktalarındaki görevliler tarafından sallanarak yada (sadece sadece start düzlüğü gözetmen noktasında) sabit tutlarak yaşçılara gösterilir. Bayrak boyutları Kırmızı ve Damalı bayrakta 80 x 100cm diğer bayraklarda ise 60 x 80 minimum ölçülerde olmalıdır.
SARI BAYRAK
Talimat bayrağıdır. Tehlike, yavaşlayın, önde gideni geçmek yasaktır. Sarı bayrağın sallandığı noktadan itibaren yeşil bayrak gosterilen noktaya kadar her an durabilecek şekilde yavaşlamaya hazır olmak ve pozisyonu korumak mecburiyeti vardır. Genel anlamda sallanan sarı bayrak, pist kenarında yada pistin bir kısmında bir tehlike var anlamına gelmektedir. Bir yada birden fazla, hatta bazı hallerde tüm pistte sallanabilir.
YEŞİL BAYRAK
Bu bayrak, sarı bayrağın gosterildiği son kuleden sonraki gözetmen kulesinde; pistin geri kalan kısmının temiz ve açık oldu?unu göstermek için sallanır. Aynı zamanda bu bayrak, Yarışma Direktörü talimatı ile warm-up turunun baılangıcı ya da bir
antrenman seansının başlangıcını belirtmek için sallanır.
MAVi BAYRAK
Bu bayrak, tur bindirilmek üzere olan sürücüye gösterilir ve bayrağın gösterildiği sürücü; mümkün olan en kısa zamanda ve en güvenli şekilde kendisini izleyen otomobilin geçmesine izin vermelidir.
SARI-KIRMIZI ÇİZGİLİ BAYRAK
Bilgilendirme bayrağıdır. Bu bayrak , pistin bayraktan sonraki kısmında ya? veya su nedeniyle zeminin kaygan olduğunu sürücülere bildirmek için hareketsiz olarak gösterilir. Bu bayrak, yüzey daha önceki normal durumuna dönüşmedikçe; en az 4 tur boyunca (duruma bağlı olarak değişebilir) gösterilmelidir. Bununla birlikte, bu bayrağın gösterildiği kuleden sonraki gözetmen kulesinde, yeşil bayrak gösterilmesine gerek yoktur.
BEYAZ BAYRAK
Bu bayrak, gösterildiği gözetmen kulesinin kontrol ettiği bölgede çok yavaş giden bir yarış arası yada güvenlik aracı olduğu anlamına gelir, ve uyarı bayrağıdır.
KIRMIZI BAYRAK
Talimat bayrağıdır. Bu bayrak, herhangi bir seansın ya da yarışın durdurulmasına karar verildiğinde start çizgisi ile birlikte aynı anda tüm gözetmen kulelerinde sallanır. Yarışmacı bu bayrağı görduğı noktadan itibaren yavaşlayarak durmak veya temkinli olarak pit alanına doğru gitmek zorundadır. Direktör talimatına göre pit alanı yerine start düzlüğünde yeniden toplanıla bilir (mesela start tekrarı durumu)
SİYAH-BEYAZ DAMALI BAYRAK
Talimat ve bilgi bayrağıdır. Bu bayrak, bir antrenman seansı yada yarışın bitimini belirtmek için sadece start çizgisinde yer alan Kule de sallanır. Yarışta kazanan araç ile sallanmaya başlar.
SİYAH-BEYAZ DİAGONAL BAYRAK
Talimat bayrağıdır. Bu bayrak ilgili sürücünün, sportmenlik dışı bir davranışta bulunduğunu belirtir. Sportmenliğe aykırı hareketlerine devam etmesi halinde siyah bayrak gösterileceğinin uyarısıdır. Beraberinde süre cezası ile gösterilmesi halinde pit alanına girilerek pit stop cezası çekilerek tekrar yarışa devam edilir.
SİYAH BAYRAK
Yarışmacı numarası ile birlikte start çizgisinde gösterilen
bu bayrak ilgili sürücünün yarışmadan ihraç edildiği anlamına gelir. Yarışmacı en geç 3 tur içerisinde pite dönerek yarışı bırakmalıdır. Bu bayrağın gösterilmesi kararını Spor Komiserleri verir. İlgili takım, bu karardan hemen haberdar edilmelidir.
SİYAH ORTASI TURUNCU
Bu bayrak gösterildiği sürücüyü kendisinin yada başka yarışçıların zarar görebileceği düzeyde mekanik bir problemi olduğu konusunda uyarır. Talimat bayrağıdır, ve en geç 3 tur içerisinde pite girerek mekanik sorun giderilmelidir.