Sezon “Berat Türker Karting Kış Kupası” ile Açılıyor

Sezon “Berat Türker Karting Kış Kupası” ile Açılıyor

2018 karting sezonu, geçen yıl kaybettiğimiz karting sporcumuz  Berat Türker anısına düzenlenen  “Mahalli Karting Kış Kupası” ile başlıyor. Karting kupası 2 ayak olarak  18 Şubat 2018 ve 11 Mart 2018 tarihlerinde Tuzla Karting Pisti’nde düzenlenecek.

Sadece bireysel kategorilerin yer alacağı Karting Kupası’nda Mini, Junior, Senior, Master ve DD2 kategorilerinde sporcuların mücadele edecek. Antrenman ve sıralama turlarından sonra 2 yarı final yarışı ve son olarak final yarışı yapılacak. Yarı final ve finalde alınan puanların toplamı günün sıralamasını belirleyecek. Program Sıralama turları ile saat 10.00’da başlayacak.

BERAT TÜRKER

Genç yaşta aramızdan ayrılan Berat Türker otomobil sporları kariyerine karting ile başladı. Uzun süre Türkiye Karting Şampiyonası, Rotax Max Challenge Türkiye ve (Prokart) İstanbul Karting Dayanıklılık Birinciliği’nde  yarıştıktan sonra karting kariyerine İtalya ve İngiltere’de devam etti. Türkiye’ye döndükten sonra Clio Cup’ta ikinci olan Berat Türker, son olarak ‘TOSFED Yıldızını Arıyor’ organizasyonunda ilk 40’a girerek finale kalmıştı.

Bu içerikte ilginizi çekebilir

Türkiye Karting Şampiyonası Başladı

Türkiye Karting Şampiyonası Başladı Türkiye Karting Şampiyonası 7-8 Nisan tarihlerinde  İstanbul’da yapılan resmi yarışlar ile …