İstanbul Sportif Karting Dayanıklılık Birinciliği 1. Ayak koşuldu.

IMG_6118aİKOK İstanbul Karting ve Otomobil Kulubü’nün orhanizasyonunu yaptığı,resmi adı İstanbul Sportif Karting Dayanıklılık Birinciliği (İSKDB)  olan  Prokart  1.Ayak yarışları     8 Mayıs Pazar günü  Akyazı Kenan Sofuoğlu Pisti’nde yapıldı.

12. sezonunda Sportif Karting Prokart ‘ta  bu yıl iki kategoride toplam 20 Sportif Karting Takımı kurulması ile bir rekor kırıldı. Karting sporuna yeni başlayan pilotlardan oluşan takımlar sezona çok iyi başlangıç yaptılar.

BİZ.? Kadınlar Sportif Karting Takımı  sözünü tuttu. İlk  yarışta kürsüye çıkmayı başardılar. Elif Şen, Zeynep Şen ve Burcu Burkut Erenkul  Prokart 1.ayak yarışında start aldı.  Kayıt yaptıran 19 takımın arasında muhteşem performans gösterdiler. Yaşanan aksiliklere ragmen yarıştan hiç kopmadılar. Zeynep karting sporunu aktif yaptığı için çok tecrübeliydi,  Burcu  kartinge ara verip Ralli pilotu olmasına ragmen karting becerilerini kullanabiliyordu, Elif  karting sporuna 7 yıl aradan sonra döndü muhteşem yarış çıkardı. Seyirci ve diğer takım pilotları  kadınlar sportif karting takımını destekliyorlardı. 65 karting pilotunun katıldığı yarışlarda  BİZ.? Takımını seyretmek gerçekten keyifliydi. Günün sonunda  etaplardan topladıkları puanlar ile Genel Klasman 3. ve Teşvik Kategorisi 1.si olarak kürsüde yerlerini aldılar. Senior kategoride Zeynep’in aldığı  2.lik  kupası ile  üç kupa birden kazanmış oldular.

Prokart Sportif Karting yarışları her ayak  4 etap koşularak yapılıyor. Etaplarda alınan puanların toplamı ile kazananlar belli oluyor.

IMG_2444Bu sezon sıralama  turları takımlar için çok önemli. Sıralama tur derecelerine grid dizilimi yapılarak  her etap için aynısı kullanılacak. 20 araçlık katılım nedeniyle sıralama turları  S1 ve S2 olarak yapıldı . Resmi antremanda  en iyi ilk 10 derece S1 de sıralama turlarına çıktı. Sıralama turları sonunda  ilk üç sırayı  Kuzey Yıldızı, Çoban Yıldızı ve Deniz Yıldızı aldı. Sıralama turları Karting sporunun 7 den 70 e yapılabileceğinin  kanıtlanmış  oldu.  Sıralama turlarında  Kuzey Yıldızı adına Orçun Aydemir (yaş:19) 52.101sn lik derecesi ile birinci olurken  Çoban Yıldızı adına Osman Aydemir (yaş:50) 52.297sn lik derecesi ile ikinci oldu.

1. Etap, start verildiğinde  heyecan başladı. Kuzey Yıldızı liderliğini korudu. Deniz Yıldızı iyi bir start alarak 2.liğe yükseldi. BİZ  3.lüğe yükseldi, Çoban Yıldızı 4.lüğe geriledi . Yarışın ilerleyen dakikalarında Büyük mücadele yaşandı . Sezonun iddealı Choronos takımları baskıyı sürdürdü. Deniz Yıldızı  bir temas sonucunda yarine Çoban Yıldızına kaptırdı. Bir kaç kez Safety Car  periyodu olduğunda takımlar arasındaki farklar tekrar kapandı . Bu şekilde takımlar biribirlerinden hiç uzaklaşamadılar. Yarışın bitimine 20dk kaldığında Yarışı 2. Olarak sürdüren Çoban Yıldızı  mekanik arıza yaşayarak yarıştan koptu. Deniz Yıldızı  yaşanan temasta  radyatörü hasar görünce mekanik servis girdi. İlk etap sonunda  Kuzey Yıldızı  1, Chronos Kart10 2 ve Chronos 3.  Oldular. Etap Best Time Derecesi Kuzey Yıldızı adına  Orçun  52.037sn ile yaptı. Yeni pilotlardan oluşan İstanbul İKOK takımı sürpriz yaparak Yarışı 4. Bitirdi.
2. Etap, grid sıralaması avantajı ile Kuzey Yıldızı ve Deniz Yıldızı ilk iki sırayı aldı . BİZ takımı çok bir start alarak üçüncülüğe yükseldi. Chronos Racing takımı 10.turda yaşadığı mekanik sorun nedeniyle yarış dışı kaldı. Damalı bayrak sallandığında  Kuzey Yıldızı 1, Deniz Yıldızı  2 , BİZ 3. Sırada tamamladı. Best Time  derecesi 0.001 fark ile Kuzey Yıldızı Ali Türkkan’ın elinden alan Deniz Yıldızı Emir Kalafatoğlu tarafından 52.291sn ile yapıldı

3.Etap, Kuzey Yıldızı ilk sırada başladığı Yarışı ilk sırada bitirdi.  Yarışı uzun sürede 2.sırada sürdüren  BİZ takımı ve 3.sırada sürdüren Çoban Yıldızı takımları pilot değişimi sırasında Safety Car periyoduna yakalanarak çok tur kaybettiler gerilere düştüler. Yarışın sonunda Chronos racing 2. ve İstanbul İkok 3. Olarak tamamladı. Best  52.245sn ile Kuzey Yıldızı Orçun Aydemir’den geldi.

4. Etap, Start verildiğinde  çok iyi start alan  Kuzey Yıldızı , Deniz Yıldızı ve Çoban Yıldızı ilk üç sırada ilk virajı dönmüşlerdi. Fakat ikinci virajda  hatalı geçiş yapan bir araç Çoban Yıldızı’na çok sert vurarak  yarıştan kopardı . Çoban Yıldızı sonunculuğa geriledi. Tekrar yarışa döndüğünde 1tura yakın fark yemişti . İstikrarlı ve hız tur zamanları ile grubu yakalamayı ve 4.lüğe yükselmeyi bildi. Chronos tan  Ercüment , BİZ takımından Elif  ve Çoban Yıldız’ından Osman tampon tampono  12 tur muhteşem mücadele ettiler. Elif’in uzun yıllar ara verdikten sonra göstermiş olduğu başarı inanılmazdı. Yarışın sonlarına doğru  Chronos Kart 10 üst sıralara yükselmişti. Pilot değişikliği sırasında Chronos racing mekanik problem ile  Safet Car çağırdığında  Chronos Kart10 içerde kalarak çok tur kaybetti ve gerilere düştü. Etap sonunda  Deniz Yıldızı 1. ,BİZ 2. ve Çoban Yıldızı 3. Oldu.

IMG_1875a

Etaplar tamamlanıp Ayak Sonuçları açıklandığında ;

Genel Klasman Sonuçları

  1. Kuzey Yıldızı          Orçun Aydemir, Ali Türkkan
  2. Deniz Yıldızı           Burak Bulum,Emir Kalafatoğlu,İdil Gökmen,Üstün Üstünkaya
  3. Biz.?                      Zeynep Şen,Elif Şen, Burcu Burkut Erenkul
  4. Chronos Racing      Emre Şentürk, Ercüment Sarıkaya
  5. Chronos Kart10      Naci Süalp,Alkan Güven,Kaan Biçer
  6. Çoban Yıldızı         Osman Aydemir,And Sunman,Akın Eren,Umut Doğangün
  7. İstanbul İKOK    Alp İncedayı,Evren İnan,Kemal Özhan,Sacit Boztaş,Emre Ceylan
  8. Veni Vidi Vici          Akın Tekdal,Coni Kurteşoğlu

Teşvik Kategori Sonuçları

  1. BİZ
  2. İstabul İKOK
  3. Veni Vidi Vici

Bireysel Kategoride

  1. Orçun Aydemir
  2. Zeynep Şen
  3. Burak Bulum

İstanbul Sportif Karting Dayanıklılık Birinciliği Prokart  2.Ayak  17 temmuz 2016 tarihinde Kenan Sofuoğlu Pisti Akyazı’da yapılacak.

RESMİ SONUÇ BELGELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

Bu içerikte ilginizi çekebilir

Uşak Sportif Karting Prokart’ı Bekliyor !

Resmi adı “İstanbul Sportif Karting Dayanıklılık Birinciliği” (İSKDB)  olan  Prokart Bpc 5.Ayak yarışları     29-30 Ekim …