KUZEY YILDIZI PROKART BPC de Tekrar Parladı !

Yarış Resmi Adı : İstanbul Sportif Karting Dayanıklılık Birinciliği
Yarış Kısa Adı : İSKDB
Yarış Formatı : Prokart Endurance Cup
Resmi Onay  : TOSFED

prokart-2016-603

Prokart Bpc takımları  6 Kasım 2016 tarihinde yapılacak sezonun son yarışı 6.ayak yarışları için Körfez Pisti’de buluştu . Sezonun son yarışı olması nedeniyle hem günün kazananı olmak hemde sezonu birinci bitirme heyecanı yaşanıyordu.

prokart-2016-601Bir hafta önce Uşak’ta yapılan yarış sonuçlarına göre liderler  az puan farkı ile liderlik koltuğunda oturuyordu. Yarış  startı verildiğinde bu avantajı kaybetmek istemiyorlardı.

Bazı takımlarda puan eşitliği nedeniyle ayrı bir heyecan yaşanıyordu.

İlk etapta sezonun iddialı takımlarından Kuzey Yıldızı  Kuzey Eroldu ile, BİZ:? Zeynep Şen, Deniz Yıldızı Umut Can Doğangün Alfa EEKT Toprak Candan ile start aldı.

prokart-2016-60460 dakikalık ilk etap yarışın sonuna gelindiğinde damalı bayraktan ilk geçen Kuzey Yıldızı oldu .Aynı zamanda Best Time yaparak puanının kendi hanesine yazdırdı. İkinci BİZ.? takımı ve üçüncü Chronos Kart10 oldu.

İkinci 60 dakikalık etaba  takımlar  Kuzey Yıldızı Ali Türkkan, Deniz Yıldızı Emir Kalafatoğlu, BİZ.? Emir Tahincioğlu  ile start aldı. Kuzey Yıldızı ilk etaplarda kazanmak sezon birinciliğini  erken ilan etmek istiyordu . Etap sonuna gelindiğinde  hedefine çok yaklaşmış oldu. Etabı hem birinci bitirmiş hemde Best Time puanını kazanmış oldu. Bu etapta Deniz Yıldızı ikinci , BİZ.? üçüncü  ve çok iyi performans ile 34 İstanbul takımı dördüncü bitirdi.

6.Ayak üçüncü etabı ile 2016 sezonunun birincisi ilan edilebilirdi. Kuzey Yıldızı bu düşünce ile yarışa çıktı. İşini şansa bırakmayarak  bu etabı da hem birincilik hemde Best Time puanı ile bitirerek   İstanbul Sportif Karting Dayanıklılık Birinciliğini ilan etmiş oldu.

prokart-2016-605Etap sonunda sıralama  Kuzey Yıldızı, Deniz Yıldızı, BİZ.?, İstanbul, Chronos Kart10,Chronos Racing ve Çoban Yıldızı olarak sonuçlandı.

Dördüncü etap start aldığında Çoban Yıldızı debriyaj problem ile startı geç alması ile geride kalmış ikinci virajda yaşanan kazalara karışmamış oldu. Yaşanan temaslar neticesinde 4 araç pist dışına çıkmıştı. Bu takımları rahatça geçmiş oldu. Takımlar hemen toplanarak piste döndüklerinde  Çoban Yıldızı ile Deniz Yıldızı arasında Büyük mücadele yaşandı. Atakları boşa çıkan bir türlü geçiş sağlayamayan Deniz Yıldızı pilotu Üstün Üstünkaya Çoban Yıldızına kural dışı sürekli çarpması sonucunda Yarış Yönetimi tarafından siyah beyaz diyagonal bayrak ile uyarıldı. Çoban Yıldızı takımının bu etapta aldığı dördüncülük  Genel Klasmanda sezon dördüncü bitirmsini sağladı.

prokart-2016-609Sezonda yapılan 6 ayak yarışta 4 birincilik 2 ikincilik alan  Kuzey Yıldızı aynı zamanda toplam 24 etabın  17 Best Time derecesini yaparak  İstanbul Sportif Karting Dayanıklılık Birinciliği 2016 sezonunda kazanan takımı oldu. Kuzey Yıldızı takımı  2016 sezonuna  Orçun Aydemir ve Ali Türkkan olarak başlamıştı. Daha sonra Kuzey Eroldu ve Mehmet Çınar kadroya katılmıştı.

img_20161106_183815a

2013 Yılında kurulan 40-Kuzey Yıldızı Sportif Karting Takımı,

  son 4 yılın birincisi olarak tüm rekorları alt üst etti.

2016  SEZONU BİRİNCİSİ    40-KUZEY YILDIZI

 

BPC kategorisinde  kazanan takım  111- ALFA EEKT takım ile  Murathan Gür- Torak Candan – Emre Ergör oldu.