Sportif Karting Yarış Pilotu BURAK TALAT BULUM

Bugünkü konuğumuz, Genç Yetenekli Sportif Karting Yarış Pilotumuz Burak Talat Bulum

Sportif Karting : Merhaba Burak Sportif Karting Prokart ile konuşmadan önce biraz kendini anlatırmısın ?

002Burak : Merhaba memnuniyetle. 18 yaşındayım İlköğretimi Yeşilköy 2001 Kolejinde tamamladım. Saint Michel Fransız Lisesi son sınıf öğrencisiyim üniversite sınavlarına hazırlanıyorum. Çeşitli sanat dalları ile uğraşıyorum ancak bunların en başında elektronik dans müziği (edm) prodüksiyonu ve dj’lik ile ilgileniyorum. En sevdiğim prodüktör ve dj olan KSHMR ‘in yolundan ilerlemek için çok çalışıyorum. Çeşitli türlerde hem bireysel hem de arkadaşlarımla birçok şarkı yaptık hatta plak şirketleri ile görüştük. Elektronik müzik dışında tiyatro ile ilgileniyorum. Geçen sene okulumuzun tiyatrosunda yer aldım ancak bu sene derslerimin yoğunluğu nedeniyle bırakmak zorunda kaldım. Küçük yaştan beri resim çizmekteyim, tabiki en sevdiğim spor olan motor sporları ile ilgili çalışmalar yapıyorum Formula 1 arabaları , karting arabaları gibi. Ancak bununla sınırlı değil çeşitli tasarımlarda yapmaktayım.

Sportif Karting : Karting ile motor sporlarına başlangıcını anlatırmısın ?

Burak :  Küçük yaşlarda başlayan F1 ve motor sporları sevgim vardı. 8 yaşlarında iken babam beni hobi karting pistlerine götürmeye başladı, ardından yaşım ilerledikçe çeşitli F1 konulu internet sitelerini incelemeye başladım .

burak04 Amatör hobi karting turnuvalarına katıldım. Hobi karting belli bir süre sonra yetmez olmuştu, gerçek kartingi araştırmaya başladım. Kartingi daha profesyonel bir şekilde yapmaya karar verdim ve internette yaptığım araştırmalar sonrasında Sportif Karting Yarışı Prokart’ı buldum . Prokart’ın internet sitesinde olan bilgileri ve fotoğrafları inceledikten sonra sitenin iletişim bölümünde bulunan eposta adresine detayları öğrenmek için bazı noktalar hakkında sorular sordum ve kısa süre içinde dönüş aldım .Bu sırada Volkan Işık Akademi’nin YTÜ Davutpaşa Kampüsünde bir pist açıldı. Piste gidip Serhat Öztemir ile tanışmamın ardından her hafta orada hobi kart kullandım, antrenman yaptım. Prokart ile ilgili İKOK ile yazışmalarım devam ederken Serhat Öztemir kendi pistlerinde Prokart Yarış organizasyonun yapılacağını söyledi . Büyük bir heyecanla yarış günü pistin kenarındaydım. Yarış sırasında Osman Aydemir ile tanıştım, Sportif Karting Yarışı Prokart ile ilgili daha da detaylı konuşma fırsatımız oldu. Yarışı seyrettikten sonra burada yarışmalıyım diye karar verdim. Osman Aydemir Volkan Işık Arenada eğitim amaçlı bir adet Prokart sportif karting aracı bırakılacağını ve onunla antrenman yapmamı tavsiye etti. 2014 sezonu başlayana kadar her hafta sonu piste gidip o araçla antrenman yaptım. Çeşitli zamanlarda hem Serhat Öztemir’den hem Osman Aydemir’den sürüşümü geliştirmem konusunda tavsiyeler, yardımlar aldım. Pilotajım daha da iyi oldu.

Sportif Karting : Prokart Ailesine nasıl katıldın ?

Burak : 2014 sezonun başlamasına birkaç ay kala Serhat Özdemir 2014 sezonunda yarışmak için Volkan Işık Sportif Karting Takımı kuracaklarını, takımlarında yarışmak isteyip istemediğimi sorduğunda düşünmeden bu teklifi kabul ettim .

burak03Tosfed’den sportif karting lisansımı aldıktan sonra 2014 sezonu benim için resmen başlamıştı. Çok heyecanlıydım, aynı zamanda çok da korkuyordum . Çünkü hiç bilmediğim bir çevreye girmek, kötü bir performans sergileme ihtimali düşüncesi aklımdan çıkmıyordu. Araçlar profesyoneldi, takımlar tecrübeliydi . Ancak sezon başlamadan önce yapılan sezon öncesi antrenmanlarda hiç tahmin etmediğim bir sıcaklık ile karşılaştım, karşımda çok sevgi dolu sıcak bir aile vardı. Burada bulunan yaşıtlarım, büyüklerim sayesinde çabucak bende bu ailenin bir parçası oldum. Bu sıcaklığın benim performansımın artmasında ve kendimi geliştirmemde çok etkisi var. Çünkü rakip takım arkadaşı gözetmeksizin herkesin birbirine yardım etmesi , hatalarını göstermesi benim motivasyonumu arttırmıştı.

Sportif Karting : Prokart 2014 sezonu nasıl geçti ?

Burak :  Prokart 2014 sezonunda Volkan Işık Akademi takımını Ben, Reha Aybey, Emre Hasbay, Emre Ceylan ve Ertan Gundoğdu oluşturuyordu. Çok güzel ve eğlenceli bir sezon geçirdik hepimizin ilk sezonu olmasına rağmen Prokart’ın güçlü takımlarına karşı güzel bir mücadele verdik ve sezonu 5. olarak tamamladık. Çok büyük tecrübe kazandık.

Sportif Karting :  Geçen yıl sanırım takım değişikliği oldu .

Burak : Evet 2015 sezonunda Prokart’ın tecrübeli, güçlü ve iddialı takımlarından biri olan Deniz Yıldızı takımına katıldım. Yeni takımım ile çeşitli başarılara imza attık.

burak05Sportif Karting Yarışı Prokart 2015 sezonu Teşvik Kategori Şampiyonu olduk . Sezonu Genel Klasmanda 4. olarak tamamladık. Takımın yönetim tecrübesinden çok şey öğrendik. Bu sezon inanılmaz bir çekişme yaşandı, son yarışa puanlar çok yakındı . Şampiyon adayı iki takım sezon sonunda aynı puanda bitirdi. Şampiyonluk averajla Kuzey Yıldızı Sportif Karting Takımının oldu.

Sportif Karting : Prokart’ı biraz anlatabilirmisin ?

Burak : Prokart karting yarışları katıldığım ilk günden beri bana sürekli takım çalışması, konsantrasyon, disiplin, baskı altında daha rahat ve kolay karar verebilme gibi bir çok olumlu özellik kattı. Bu özellikleri sadece prokart’ta değil günlük ve özellikle okul yaşantımda kullanıyorum. Prokart dışarıdan bakıldığında çok kolay bir spormuş gibi gözükmekte, insanların sadece oturup kart aracını kullandığımız ve küçük bir pistin etrafında daireler çizdiğimiz yönünde ön yargıları var. Ancak Prokart dışarıdan görüldüğü gibi bir spor değil, biz pistte yarışmanın dışında bir çok şey yapıyoruz . Örneğin bir aracı o piste en uygun ve en hızlı şekilde gitmesi için çeşitli teknik ayarlar yapıyoruz. Bunun yanı sıra Prokart bir endurance (dayanıklılık) yarışı olduğundan yarış esnasında takım içinde çeşitli stratejiler yapılıyor; kimin start alacağı, ne zaman pit stop yapılacağı, ne zaman benzin dolduracağı gibi. Rakip takımların pozisyonu kalan henüz binmemiş pilotların takibi, rakiplerin tur zamanları, performansları vs. Pilotlar yarışlara çıkmadan önce pist dışında da hazırlıklar yapmaktalar. Yarışta her pilot 60- 70dk aralıksız araç kullanıyor. Çok iyi kondisyonumuzun olması gerekiyor. Bu kondisyonu sağlamak için haftanın en az iki günü yaklaşık 10 km kadar tempolu yürümekteyim .

Sportif Karting : Sohbetin için teşekkür eder yeni sezonda başarılar dileriz

Burak : Teşekkür ederim. Bu sezon hedef tabiki şampiyonluk .

Bu içerikte ilginizi çekebilir

Nostalji ! Prokart 2012 Işık Üniversitesi Takımı

Bugün konuklarımız Prokart 2012, Işık Üniversitesi Sportif Karting Takımı bayan pilotları Sportif Karting : Merhaba, …