Prokart – BPC de 1. Ayak TEAM46 nın !

İstanbul Karting ve Otomobil Kulübü tarafından bu yıl 11. sezonu düzenlenen İstanbul Karting Dayanıklılık Birinciliği 1. Ayak yarışı Akyazı Kenan Sofuoğlu Pisti’nde 24 Mayıs Pazar günü yapıldı. 13 takımın mücadele ettiği toplam 6 saatlik yarış sonunda Team46 günün birinciliğini kazanırken, RSM Racing ikinciliği, Deniz Yıldızı üçüncülüğü aldı. Teşvik kategorisinde ise Deniz Yıldızı günün galibi oldu.

Güneşli ve sıcak bir havada yapılan yarışın sıralama turlarında pole pozisyonu Kuzey Yıldızı Orçun Aydemir 52,975 ile aldı. Deniz Yıldızı’ndan Efe Eryalaz 53,273 ile ikinci, Gold Line Game Over’dan Burak Kocamangil 53,295 ile üçüncü en iyi zamanı yaptı. 53,636 ile dördüncü en iyi zamanı yapan RSM Racing’den Sinan Günay, pit yolunda aracını ittiği için pitten start alma cezası aldı.

1.etap Yıldızlar’ın atağıyla başladı. Etap uzun süre Kuzey Yıldızı, Çoban Yıldızı, Deniz Yıldızı sıralamasıyla devam etti. Gold Line Game Over ve Team46 Yıldız takımlarını zorladı ve ön bölümden kopmadı. Etabın ortalarına doğru ön sıradaki takımlar arka arkaya mekanik sorunlar yaşamaya başladı. Kuzey Yıldızı, Gold Line Game Over, Çoban Yıldızı ve Team46 mekanikte zaman kaybederek alt sıralara düştüler. Deniz Yıldızı Efe Eryalaz ile yalnız kaldı ve liderliği ele geçirdi. Pitten start alan RSM Racing ön sıraları yakaladı. Alfa EEKT de istikrarlı sürüşüyle ilk 3’ü zorladı. 120 dakika tamamlandığında Deniz Yıldızı 131 turla damalı bayrağı gören ilk takım oldu. Çoban Yıldızı 129 turla ikinci tamamlarken, Alfa EEKT 128 turla üçüncülüğü, Silver Line GAme Over 128 turla dördüncülüğü elde etti. İddialı takımlardan son 2 sezonun Prokart sezon birincisi Kuzey Yıldızı etabı 10., BPC sezon üçüncüsü Gold Line Game Over 8., Team46 6. sırada ilk etabı geçtiler. En hızlı tur zamanı 52,582 ile Kuzey Yıldızı adına Orçun Aydemir’den geldi.

Yarışın 2.etabına Burak Kocamangil-Onat Telkenar çekişmesi damgasını vurdu. GL Game Over’dan Burak ile Team46’dan Onat’ın yaklaşık 40 dakika tampon tampona mücadelesi nefesleri kesti. 2 pilotun rekabetçi fakat çok temiz ve centilmen mücadelesi seyircilere keyfili anlar yaşattı. Ancak GL Game Over yaşadığı mekanik sorun nedeniyle yine ön sıralardan koptu. Sezonun iddialı ekiplerinden RSM Racing beklenen performansıyla Team46’yı zorladı. Etap sonunda 121 turla Team46 birinci olurken, RSM Racing 120 turla ikinciliği aldı. Alfa-EEKT (Emre Ergör-Toprak Candan) ilk etaptaki gibi istikrarlı sürüşüyle bu etabı da üçüncü tamamladı. Silver Line Game Over başarılı performansıyla yine birçok iddialı takımı geride bırakarak 2. etapta da 120 turla dördüncü oldu. En hızlı tur zamanını Kuzey Yıldızı’ndan Orçun Aydemir 52,688 ile yaptı.

3.etapta en şanssız takım Çoban Yıldızı oldu. Fren sorunu çözülemeyen Çoban Yıldızı start alamadı ve iyi başladığı yarışta şansını yitirdi. 3.etap Team46, RSM Racing arasında geçti. Bir ara geriye düşen Kuzey Yıldızı ataklarla ön grubu yakaladı. Silver Line Game Over yine istikrarlıydı. İlk 2 etabın başarılı takımı Alfa EEKT start düzlüğüne yaşadaığı kaza sonrası etabı tamalayamadı ve önemli puanlar kaybetti. Etabı Team46 birinci tamamladı ve aldığı 2. birincilikle günün de birincisi olmayı başardı. RSM Racing ikinciliği, Kuzey Yıldızı üçüncülüğü elde ederken, ilk 2 etapta olduğu gibi Silver Line Game Over son etabı da dördünüc bitirdi. İddialı ekiplerden Gold Line Game Over beşinci, Deniz Yıldızı altıncı oldular. En hızlı tur zamanı yine Kuzey Yıldızı adına Orçun Aydemir’den geldi.

Gün sonu sıralamasında Team46 82 puanla birinci, RSM Racing 77 puanla ikinci, Deniz Yıldızı 75 puanla üçüncü olarak kürsüye çıktılar. Silver Line Game Over birçok iddialı ekibi geride bırakarak günü 72 puanla dördüncü tamamlarken, beşinciliği 66 puanla Kuzey Yıldızı, altıncılığı 62 puanla Gold Line Game Over aldı. Güne iyi başlayan Alfa EEKT onuncu, Çoban Yıldızı onikinci oldular.

Teşvik kategorisinde ise birinciliğin sahibi Deniz Yıldızı olurken, Silver Line Game Over ikinciliği, Gama EEKT üçüncülüğü aldı.

Sezonun 2. Ayağı Temmuz ayında yapılacak. Kesin tarih ve pist önümüzdeki günlerde duyurulacak.

Bu içerikte ilginizi çekebilir

Prokart / BPC’de 3. ayak 6 Eylül de Akyazı’da yapılacak

İstanbul Karting ve Otomobil Kulübü tarafından bu yıl 11. sezonu düzenlenen İstanbul Karting Dayanıklılık Birinciliği’nin …