Kuzey Yıldızı Averajla Sezon Birincisi !

İstanbul Karting ve Otomobil Kulübü tarafından bu yıl 11. sezonu düzenlenen İstanbul Karting Dayanıklılık Birinciliği 31 Ekim Cumartesi günü Davutpaşa Volkan Işık Arena’da yapılan 6. Ayak yarışı ile tamamlandı. 12 takımın katıldığı toplam 6 saatlik yarışta sezon birinciliği için

Kuzey Yıldızı ve RSM Racing arasında büyük mücadele yaşandı. RSM Racing günü birincilikle bitirip genel klasmanda aradaki 3 puanlık farkı kapatmasına rağmen, sezon birinciliğini averajla Kuzey Yıldızı kazandı. RSM Racing sezon ikincisi, Team46 sezon üçüncüsü oldu.

Sezonun son yarışına Genel Klasman’da Kuzey Yıldızı 336 puanla lider, en yakın rakibi RSM Racing ise 333 puanla ikinci durumda başladı. Son yarışta alınacak puanlar 2015 Sezon Birincisi’ni belirleyecekti. Beklendiği gibi 2 iddialı takım arasında büyük çekişme yaşandı.

Sıralama turlarında RSM Racing ilk sırayı alarak avantaj elde etti. İkinci sırayı Alfa EEKT alırken lider Kuzey Yıldızı üçüncü sırada yer bulabildi. İlk etabın startıyla birlikte Kuzey Yıldızı mükemmel bir çıkış yaptı ve ilk virajı önde döndü. Hemen arkasına Alfa EEKT geldi. Alfa EEKT 3. virajda Kuzey Yıldızı’na çarpınca, Kuzey Yıldızı pist dışında kaldı. Mekanik serviste zaman kaybeden Kuzey Yıldızı liderin 9 tur arkasında yarışa dönebildi. Yarış uzun süre RSM Racing’in liderliğinde devam etti. Gold Line Game Over ve Team46 yakın takiplerini sürdürdü. Bu bölümde tur sayacında meydana gelen bir arıza nedeniyle Kuzey Yıldızı’nın turlarının sağlıklı sayılamadığı ortaya çıktı ve bu takımın turları elle tutulmaya başlandı. Kuzey Yıldızı transponder cihazının değiştirilmesi için pite çağırıldı. Daha sonraki dakikalarda başka takımların da cihazlarının okumadığı fark edildi ve RSM Racing dahil birçok takımın geçişleri elle tutulmaya başlandı. RSM Racing pilot değişimi sonrasında büyük bir şanssızlık yaşadı. RSM Racing pitteyken bir kaza nedeniyle Safety Car uygulaması başlayınca, RSM Racing pit çıkışında uzun süre beklemek zorunda kaldı ve çok değerli zamanları kaybetti. Liderlik Game Over Gold Line takımına geçti. Etap sonunda Gold Line Game Over birinci olurken Team46 ikinciliği, Game Over Silver Line üçüncülüğü aldı. RSM Racing dördüncü, Kuzey Yıldızı ise beşinci oldular. En hızlı tur zamanını ölçülebilen turlar içinde 38,480 saniye ile Game Over Gold Line takımından Burak Kocamangil yaptı. Ancak tüm turlar elektronik olarak ölçülmediğinden kurallar gereği best time puanı verilmedi. Bu sonuçlardan sonra sezonun bitmesine 2 etap kala RSM Racing aradaki farkı 2 puana indirdi.

2. etapta şampiyonluk adayları arasında büyük çekişme yaşandı. 90 saniye kuralını beklemeyip bunu bir taktik olarak kullanan Çoban Yıldızı yarışı uzun süre önce götürdü. Ancak daha sonra yaşadığı mekanik sorunlar neticesinde geri düştü. Mücadele RSM Racing ve Kuzey Yıldızı arasında devam etti. Team46 bu ikiliyi yalnız bırakmadı. Etap sonunda damalı bayrağı ilk gören Kuzey Yıldızı olurken, RSM Racing ikinci, Team46 üçüncü sırada bitirdi. Etabın en hızlı tur zamanını RSM Racing 38,217 saniye ile yaptı ve best time puanını aldı. Böylece son etap öncesi Kuzey Yıldızı’yla RSM Racing arasındaki fark 4 puana çıktı.

Son etap sezon birincisini de belirleyen etap olarak büyük heyecan yaşattı. RSM, Kuzey Yıldızı ve Team46 arasında son turlara kadar büyük çekişme yaşandı. Etabı RSM Racing birinci, Kuzey Yıldızı ikinci, Team46 üçüncü bitirdi. Best time puanını da RSM Racing 38.284 saniye ile alınca 2 takımın puanları eşitlendi. Ancak sezon içinde daha çok etap birinciliği olan Kuzey Yıldızı averajla genel klasmanda sezonu birinci tamamladı. Yarış sonunda Kuzey Yıldızı takımına pitte hız sınırını aşması nedeniyle verilen ceza ortalığı karıştırdı. Bu durumda Kuzey Yıldızı 3. sıraya düşeceğinden sezon birinciliği de RSM Racing’e geçiyordu. Karşılıklı itirazlar sonrasında Spor Komiserleri Kurulu kesin neticeleri açıkladı ve Kuzey Yıldızı ikinci olarak sezon birinciliğine ulaştı.

Gün sonunda RSM Racing birincilik, Kuzey Yıldızı ikincilik, Team46 üçüncülük kupalarını aldılar.

Teşvik kategorisinde ise günün birincisi Gama EEKT takımı oldu. Honey Badgers ikinciliği, Deniz Yıldızı üçüncülüğü aldı.

Prokart/BPC 2015 sezonu beklenmedik bir sezon finali heyecanı yaşadı. Sezonun en başarılı 2 takımı Kuzey Yıldızı ve RSM Racing’in büyük çekişme içinde olmaları bekleniyor ama aynı puanla bitirecekleri tahmin edilmiyordu. 11 yılda ilk kez ilk 2 takım sezonu aynı puanla bitirerek bir nevi şampiyonluğu paylaştı. Kurallara göre 6 birinciliği olan Kuzey Yıldızı, 5 birinciliği olan RSM Racing önünde kupanın sahibi oldu. Kuzey Yıldızı böylece üçüncü kez arka arkaya sezon birinciliğini alan ilk takım oldu. Sezona iyi başlayan ancak daha sonra düşüş yaşayan Team46 ise sezon üçüncülüğünü kazandı.

Teşvik kategorisinde ise Deniz Yıldızı sezonu birinci olarak tamamlarken, Gama EEKT ikinciliği, Honey Badgers üçüncülüğü alan ekipler oldu.

Sezonu ilk 3’te tamamlayan takımların kadroları şu pilotlardan oluştu:

Kuzey Yıldızı: Orçun Aydemir, Gulhuseyn Abdullayev, Kerem Zengin, Kuzey Eroldu

RSM Racing: Remzi Bahşi, Sinan Günay, Murathan Gür

Team46: Caymaz Kaptan, Onat Telkenar, Yusuf Korkmaz, İdil Malgil

Bu içerikte ilginizi çekebilir

Kuzey Yıldızı Birinciliğe son anda ulaştı

İstanbul Karting ve Otomobil Kulübü tarafından bu yıl 11. sezonu düzenlenen İstanbul Karting Dayanıklılık Birinciliği …