Kuzey Yıldızı Birinciliğe son anda ulaştı

İstanbul Karting ve Otomobil Kulübü tarafından bu yıl 11. sezonu düzenlenen İstanbul Karting Dayanıklılık Birinciliği 2. Ayak yarışı Akyazı Kenan Sofuoğlu Pisti’nde 9 Ağustos Pazar günü yapıldı. 13 takımın mücadele ettiği toplam 6 saatlik yarışta Kuzey Yıldızı günü birinci olarak tamamladı. İkinciliği RSM Racing, üçüncülüğü Team46 aldı. Teşvik kategorisinde Deniz Yıldızı birinci oldu.

Prokart/BPC sezonunun 2. yarışı çok sıcak bir havada Akyazı Kenan Sofuoğlu pistinde yapıldı. Yarışın birinci etabı transponder arızası nedeniyle 29 dakika sürdü. Kurallara göre yarışın yarısı tamamlanmadığından takımlar da %50 puan aldılar. Etap durdurulduğunda lider olan Kuzey Yıldızı birinci, Team46 ikinci, Alfa EEKT üçüncü oldular. Dördüncülüğü Gold Line Game Over, beşinciliği RSM Racing takımları aldı. En hızlı tur zamanını Team46’dan Caymaz Kaptan yaptı.

Yarışın 2. etabını ise RSM Racing birinci tamamladı. RSM Racing’i Kuzey Yıldızı ikinci, Team46 üçüncü sırada izledi. Deniz Yıldızı dördüncü, Gold Line Game Over beşinci oldu. En hızlı tur zamanı Kuzey Yıldızı takımı pilotu Orçun Aydemir’den geldi.

3. etapta gün sonu ve genel klasman için büyük mücadele yaşandı. Günü birinci bitirme şansı olan 3 takım RSM Racing, Kuzey Yıldızı ve Team46 baştan sona yarışı önde götürdüler. Kuzey Yıldızı bitime 20 dakika kala liderliğe yükseldi ve hem etabı hem de gün birinciliğini kazandı. RSM Racing ikinci, Team46 üçüncü, Çoban Yıldızı dördüncü, Deniz Yıldızı beşinci oldular. En hızlı tur zamanı yine Kuzey Yıldızı pilotu Orçun Aydemir’den geldi.

Gün sonu toplamında Kuzey Yıldızı 74 puanla birincilik kupasının sahibi oldu. 68,5 puanla RSM Racing ikinci olurken, Team46 64,5 puanla üçüncü olarak kürsüye çıkmayı başardı. Teşvik kategorisinde ise Deniz Yıldızı birinci, Gama EEKT ikinci, Silver Line Game Over üçüncü oldular.

2. ayak yarışlarından sonra genel klasmanda Team46 liderliğini 146,5 puanla sürdürdü. RSM Racing liderle arasını 1 puana indirerek ikinci sıradaki yerini korudu. 2. ayağı 2 etap kazanarak bitiren Kuzey Yıldızı da 140 puanla üçüncü sıradaki yerini korudu ve lidere biraz daha yaklaştı. Genel klasmanda Deniz Yıldızı 133 puanla dördüncü, Silver Line Game Over 119 puanla beşinci ve Gold Line Game Over 118 puanla altıncı sırada bulunuyor.

Teşvik klasmanında ise Deniz Yıldızı arayı açarak liderliğini sürdürdü. 159 puanla lider olan Deniz Yıldızı’nı 148,5 puanla Silver Line Game Over ikinci, 138 puanla Gama EEKT üçüncü sırada takip ediyor.

Sezonun 3. Ayak yarışı 5-6 Eylül’de Akyazı Kenan Sofuoğlu pistinde yapılacak.

Toplam 6 ayaktan oluşan 2015 sezonu 1 Kasım’da Davutpaşa Volkan Işık Arena’da sona erecek.

Yarış sonuçları ve haberlere www.prokart.org adresinden ulaşılabilir.

Bu içerikte ilginizi çekebilir

Prokart / BPC’de 3. ayak 6 Eylül de Akyazı’da yapılacak

İstanbul Karting ve Otomobil Kulübü tarafından bu yıl 11. sezonu düzenlenen İstanbul Karting Dayanıklılık Birinciliği’nin …