Karting’ten TOSFED’e 3 Yıldız Pilot

Karting’ten TOSFED’e 3 Yıldız Pilot

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen “Tosfed Yıldızını Arıyor” projesi çok büyük ilgi gördü.
TOSFED (Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu) 25 yaş altı yetenekli sürücüleri keşfetmek amacıyla FIAT Türkiye ve Petlas sponsorluğunda düzenlediği ‘TOSFED Yıldızını Arıyor’ projesine 320 aday kayıt yaptırdı. İlk elemelerde İzmit Körfez Yarış Pisti’nde mücadele etmiş ve her günün en hızlı ilk 10 sürücüsü ile en hızlı 5 kadın olmak üzere toplam 45 kişi, finallere katılmaya hak kazanmıştı.

Finallere 8 sportif karting yarış pilotumuz katılmaya hak kazandı :Onat Telkenar, Emre Şentürk, Kemal Burak Özhan, Reha Aybey, Akın Can Kiper, M.Burak Bağlan, Toprak Candan, Tayfun Uzun.

Tosfed Yıldızını Arıyor

Finaller 25 Kasım Cumartesi günü İzmir Ülkü pistinde Fiat Motorsporları tarafından hazırlanan Fiat Egea yarış otomobilleriyle zamana karşı gerçekleştirildi ve en hızlı 10 erkek, 2 kadın sürücü belirlendi.
Onur Badur, Mert Kaya, Onat Telkenar, Erol Özteknik, Doğan Ergin, Emre Şentürk, Kemal Burak Özhan, Buğra Can Kılıç, Mert Becce, Tunahan Aktaş, Zeynep Selin Erkan ve Halide Kübra Urgancı 2018 ‘TOSFED Yıldızını Arıyor’ projesinde yarışmaya hak kazanan pilotlar oldular…

Motor sporlarına başlangıç noktasının Karting branşı olduğunun bir kanıtı olarak gösterilebilecek bir sonuç ortaya çıktı. 302 erkek pilotun katıldığı elemeler sonucunda seçilen 10 erkek pilotun 3’ü  Sportif Karting Prokart yarışlarının değerli pilotları  Onat Telkenar, Emre Şentürk ve Kemal Burak Özhan oldu.

Sportif Karting Prokart’ta bir çok kez başarılı yarışlar çıkarttılar. Yarış tecrübesi kazandılar.

Sportif Karting’te kazandıkları tecrübe ile başarılı sonuçlara imza atacaklarına inanıyoruz.

     İlk yarışı kazanan Onat Telkenar.

 

Sportif Karting Prokart Pilotlarımızı tebrik ediyoruz

Sportif Karting

 

 

Bu içerikte ilginizi çekebilir

Türkiye Karting Şampiyonası Başladı

Türkiye Karting Şampiyonası Başladı Türkiye Karting Şampiyonası 7-8 Nisan tarihlerinde  İstanbul’da yapılan resmi yarışlar ile …