Sportif Karting Sezonu TKŞ ile Başladı !

Sportif Karting yarışı olan Türkiye Karting Şampiyonası 2017 sezonu  1.ayak yarışları ile Körfez yarış pistinde koşuldu. Yarış TOSFED tarafından organize edildi.Sezona  4 kategoride  toplam 25 sporcu yarış pilotu kayıt yaptırdı . Kategorilere göre  dağılım şu şekilde oldu .

  • Mini Kategori  (8-12 yaş)  6 pilot
  • Junior Kategori( 13-16 yaş) 5 pilot
  • Senior kategori ( 15 yaş üstü)  6 pilot
  • Master kategori (32 yaş üstü) 8 pilot

Yarışlar için Cuma günü antreman günü olarak belirlenmiş  cumartesi pazar günü iki günlük yarış programı hazırlanmıştı.  Pilotlar cumartesi günü sağanak yağmur olması nedeniyle çok memnun olmamasına rağmen  yarış iin pistteki yerlerini almıştı. Fakat  yarış kayıt sisteminde yaşanan problem  programın sarkmasına  neden oldu . Aynı zamanda sağanak yağmur devam ediyordu.  İlerleyen saatlerde problem çözülemeyince  yarış programının tamamı  pazar gününe ertelendi.   Pazar günü yarışlar güneşli ve sıcak bir havada yapıldı. 

 

 

Her kategoride çok çekişmeli yarışlar seyretme imkanı bulduk. Bu sezon ilk yarışına çıkan kadın pilot Berra Aydemir  beklentilerin üzerinde bir performans göstererek çok iyi bir uyum sağladı. Mini kategori pilotları yaptıkları mücadele ile sürekli ayakta alkışlandı.  Yaşanan temaslar, spinler, itirazlar , heyecanlar sonunda  TKŞ 1.ayak yarışları tamamlandı . 

YARIŞ SONUÇLARI

Formula Mini      

  1. Kerim Sulyak
  2. Yiğit Aslan
  3. Batı Yıldırım

Formula Junior     

  1. Mert Dalkıran
  2. Zekai Özen
  3. Mert Yudulmaz

Formula Senior          

  1. Gün Taşdelen
  2. Mert Dalkıran
  3. Muratcan Eğilmez

Formula Master              

  1. Mehmet Çınar
  2. Armanç Ekinci
  3. Mehmet Yaman

 

Bu içerikte ilginizi çekebilir

Türkiye Karting Şampiyonası Başladı

Türkiye Karting Şampiyonası Başladı Türkiye Karting Şampiyonası 7-8 Nisan tarihlerinde  İstanbul’da yapılan resmi yarışlar ile …