ŞAMPİYONLAR ŞAMPİYONASINDA PROKART BİRİNCİSİ START ALIYOR !

2016 sezonunda tüm branşlardaki şampiyon ve birinciler, uluslararası alanlarda ülkemizi temsil edip podyum yapan sporcular, tek marka kupaları birincileri ve KKTC şampiyonları sporcularının katılımı ile 15 yıllık bir aranın ardından düzenlenen ‘Şampiyonlar Şampiyonası’ 17-18-19 Mart tarihlerinde İzmir Ülkü Park Yarış Pisti’nde gerçekleştirilecek.

Son 4 yılda “Prokart Sportif Karting Takımlar Kupası Birincisi”  olan Kuzey Yıldızı takımı pilotları Şampiyonlar Şampiyonası’nda start alıyor.  2016  Yılında çok çekişmeli geçen Sportif Karting Prokart yarışlarını  son 3 yılın birincisi Kuzey Yıldızı takımı kazanmış, tüm rekorları altüst etmişti .

Kuzey Yıldızı Sportif Karting Takımı  2005 yılında başlayan “PROKART Karting Takımlar Kupası”nın en çok birincilik alan, en çok Best Time yapan , tüm pistlerde Best Time yapan, en çok kürsüye çıkan, 4 kez birinci gelen takım olarak tüm rekorları elinde bulunduruyor. Karting Dayanıklılık ve strateji yarışı olan Prokart Takımlar Kupası’nda hem iyi performans hem de strateji olarak bir çok başarı elde ettiler.

2016  Kuzey Yıldızı Takımı ; 2013 Türkiye Karting Şampiyonu ve Prokart’ta 4 kez birinci olan Güray Orçun Aydemir , Türkiye’yi yurtdışında  “Rally Cross” yarışlarında başarı ile temsil eden  2016 prokart sezonunda en çok Best Time yapan pilotu, Volkicar başarılı pilotu Ali Türkkan ile kuruldu .

2016 sezonunda ayrıca Kuzey Yıldızı takımı ile  Kuzey Eroldu ve Mehmet Çınar  yarıştılar. Sezonu ikinci bitiren Deniz Yıldızı takımının en hızlı pilotu Emir Kalafatoğlu oldu.

Şampiyonlar Şampiyonası’nda Yarışacak pilotlarımız ;

  • Ali Türkkan
  • Emir Kalafatoğlu
  • Kuzey Eroldu
  • Mehmet Çınar

başarılar diliyoruz.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu TOSFED tarafından Opel Türkiye, Spor Toto ve Petlas katkılarıyla organize edilecek etkinlik kapsamında, 17-18 Mart günlerinde tüm katılımcılar 2 grup halinde Volkicar yarış otomobilleri ile sıralama turlarını yapacaklar ve en hızlı 16 sporcu, pazar günü Opel Corsa OPC yarış otomobilleri ile elemelerde birbirleriyle mücadele edecekler.

Drift gösterileri, motosiklet akrobasi gösterileri, eski şampiyon pilotların show turları ve Retro Rally sergisi gibi etkinlikler ile renklenecek organizasyonun kuralları ve programı ilerleyen günlerde TOSFED resmi web sitesinden açıklanacak. 

Ayrıca 2016 sezonu şampiyon ve birincilerinin ödül alacakları TOSFED Gala Gecesi 17 Mart 2017 Cuma akşamı İzmir Balçova’da yer alan Kaya Thermal & Convention Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

 

 

Sportif Karting Takımlar Kupası Prokart

İKOK – İstanbul Karting ve Otomobil Kulübü

Bu içerikte ilginizi çekebilir

Prokart Yıldızı Gulhuseyn Abdullayev

Gulhuseyn Abdullayev Formula Gulf Academy´de kazanan oldu. Prokart Şampiyonu Kuzey Yıldızı takımının değerli pilotu Gulhuseyn …