TKŞ 1. Ayak Yarışı İzmit Körfez Pistinde Yapıldı

tks2016-101TOSFED- Türkiye Karting Şampiyonası 1.Ayak yarışları 20 Mart 2016 tarihinde İzmit Körfez yarış pistinde BOSSEK kulübü tarafından yapıldı .

Cumartesi günü yağmurlu bir havada yapılan antreman seanslarında pilotlar yarış için tam bir antreman yapma fırsatı bulamadılar. Yarış günü için hava durumunun kuru olarak gözükmesi nedeniyle araç ve motor ayarlarını sabah yapılacak serbest antreman seansına bırakmıştı. Pazar sabahı yağmur olmamasına rağmen esen poyraz nedeniyle çok soğuktu. Soğuk hava şartları ile pistin tutunması daha az ve lastiklerin ısınma süresi daha geç oldu. Tabiki her pilot için şartlar eşitti.

tks16-103Öğleden sonra güneş açması ile birlikte pist ısındı, motorların performansı arttı . Tüm pilotların tur sürelerinde belirgin bir fark gözlendi. Türkiye Karting Şampiyonası (TKŞ) karting yarışları dört kategoride koşuldu. Her kategori için 3 yarış yapıldı . Üç yarış sonucunda toplanan puanlar ile kazananlar belli oldu. 2016 sezonunda yapılan değişiklik ile Şampiyonu belirleyecek olan sezon sonu puan durumunda yarış puanı atma yapılmayacak. Herbiri 3 yarış olmak üzere 7 ayakta toplam 21 yarışın puanları toplanarak sezon sonu şampiyon belli olacak. Yarışlarda kazanılan herbir puanının önemi çok büyük.

Kategoriler

  • Formula Mini (7-12 yaş) …… 60cc Pilot dahil Toplam ağırlık min : 110kg
  • Formula Junior (13-16 yaş) …… 125cc (20- 22Hp) Pilot dahil Toplam ağırlık min : 147kg
  • Formula Senior (15 yaş üstü ) …125cc (28-31Hp) Pilot dahil Toplam ağırlık min : 165kg
  • Formula Master (32 yaş üstü ) ..125cc (28-31Hp) Pilot dahil Toplam ağırlık min : 170kg

TKŞ 1. Ayak yarışına mini 5, Junior 3, Senior 6 ve Master 7 pilot olmak üzere toplam 21 sporcu katıldı .

MİNİ KATEGORİ

Mini kategori 1.Yarış : Zekai Özen 1, Ömer Asaf Kolot 2 ve Kerim Sülyak 3. Sırada tamamladı. En iyi tur süresi 46.894sn ile Ömer Asaf tarafından yapıldı.

Mini kategori 2.Yarış : Ömer Asaf Kolot 1, Zekai Özen 2, Kerim Sülyak 3.sırada tamamladı. En iyi tur zamanı 46.828sn ile Ömer Asaf’a ait.

Mini Kategori 3. Yarış : Ömer Asaf Kolot 1, Zekai Özen 2, Kerim Sülyak 3.sırada tamamladı. En iyi tur zamanı 46.666sn ile Ömer Asaf’a ait.

Gün sonu puan durumu sıralaması

1.Ömer Asaf Kolot, 2.Zekai Özen, 3.Kerim Sülyak, 4.Batı Ege Yıldırım, 5.Arda Kaptanoğlu oldu.

JUNIOR KATEGORİ

Junior kategoride her 3 yarışın sıralaması aynı sıra ile tamamlandı. Geçen yılın Şampiyonu Mert Dalkıran 1., İzel Karasu 2. ve Efehan Kaptanoğlu 3. Sırada tamamladı. En iyi tur zamanı 42.961sn ile Mert Dalkıran yaptı.

tks16-104

SENIOR ve MASTER KATEGORİ

Senior ve Master kategoride herkesin beklediği gibi büyük mücadele yaşandı.

Sıralama turlarına göre grid dizilişi Gün Taşdelen 1., Mert Dalkıran 2.,Zeynep Şen 3. ve Berkay Besler 4. oldu.

1.Yarış start verilip ilk viraj geçildiğinde araçlarda temaslar oldu. Yaşanan kargaşa ile geçen yılın senior şampiyonu Berkay Besler ve Master şampiyonu Mehmet Yaman sonunculuğa gerilediler. Senior Gün Taşdelen liderliğe , Master Süleyman Kolot liderliğe yükseldi . Mert ve Zeynep arasında yarış sonuna kadar mücadelede kaybettikleri süreler ile Berkay arayı kapatarak iki pilotuda geçmeyi başardı. Mert ile Zeynep mücadelesi son tura kadar devam etti. Senior 1.yarışı Gün ilk sırada Berkay 2, Mert 3 ve Zeynep 4. Sırada tamamladı. Master kategoride gerilere düşen Mehmet Yaman yarışı Süleyman’ın arkasından ikinci olarak bitirmeyi başardı. Mehmet Çınar yarışın ortalarında hayata küstü. Yarış sırasında kenara çekip aracından indi. Sonra karar değiştirip tekrar yarışa devam etti. Fakat sonuncu olmaktan kurtulamadı. En iyi tur zamanı 42.762sn ile Berkay Besler e ait.

2. yarışta Berkay sıralamanın tersi olarak yapılan grid dizilişinde ilk cebe yerleşti. Gün 6. Sıradan start aldı. Yarış başladığında bunu avantaja çevren Berkay Besler arayı açma fırsatı buldu. Gün Taşdelen trafiğin içersinde kalarak çok zaman kaybetti . Yarışın sonuna kadar Mert ile sıkı bir mücadeleye girdi . Yarışı Berkay 1, Gün 2 , Mert 3 olarak tamaladı. En iyi tur zamanı 42.203 Berkay Besler.

Master kategoride Süleyman 1, M.Yaman 2, M.Çınar 3. Sırada tamamladı.

3.Yarışta Senior kategoride sıra aynı oldu. Yarışı Berkay 1, Gün 2 , Mert 3 olarak tamaladı. En iyi tur zamanı 42.117 Berkay Besler. Master kategoride Süleyman ile Mehmet Yaman birlikte kaza yapınca çok zaman kaybettiler. En arka sıraya gerilediler. Piste ilk dönen Mehmet Yaman oldu yarışı Süleymanın önünde bitirdi.

Yarışın sonucunda Mehmet Çınar 1., Joni 2, ve İbrahim 3. Olarak tamamladı. Kaburgasını inciten Armanç Ekinci son iki yarışı puan alabilmek için tamamladı.

1.AYAK YARIŞLARI GÜN SONU 1.2.3.

Mini Kategori

  1. Ömer Asaf Kolot
  2. Zekai Özen
  3. Kerim Sülyak

Junior Kategori

  1. Mert Dalkıran
  2. İzel Karasu
  3. Efehan Kaptanoğlu

Senior Kategori

  1. Berkay Besler
  2. Gün Taşdelen
  3. Mert Dalkıran

Master Kategori

  1. Süleyman Kolot
  2. Mehmet Yaman
  3. Mehmet Çınar

tks-107 tks-106

Türkiye Karting Şampiyonası 2.ayak yarışları 1 Mayıs 2016 tarihinde Akyazı Kenan Sofuoğlu pistinde İKOK – İstanbul Karting ve Otomobil Kulübü tarafından yapılacak .

Aynı Tarihte İKOK Mahalli İKDB Sezona Hazırım Kupası düzenleyecek. Düzenlenecek bu yarış aynı pistte bir hafta sonra 7-8 Mayıs tarihinde yapılacak olan Sportif Karting Prokart için antreman özelliği taşıyacak. Sportif Karting Prokart yarışları 6 Ayak olarak yapılacak .