Sportif Karting Yarışlarından F1 FORMULA ’ya Adım Adım !!!

Sportif Karting Yarışı  ile başlayan Motor Sporları kariyerinde  F1 Formula’yı hedefleyen Azeri pilotumuz Gülhüseyin Abdullayev (Quka) adım adım hedefine doğru yol alıyor .

gha001Mini Kategori ile Sportif Karting Yarışları Türkiye Karting Şampiyonası’nda ilk kez motor sporları ile tanışan Quka başladığı günden bugüne bir çok kategoride yarıştı.

Mini, Junior, Senior ve DD2 kategorilerinde bir çok başarıya imza attı. Sportif Karting Yarışı RMC-GF Amerika yarışlarına katılmaya hak kazanmış ve hem ülkemizi hem de ülkesini temsil etmişti.

Son 2 yılda  Sportif Karting Yarışı Prokart’ta tüm sezon yarıştı .

Sportif Karting Yarışı Prokart  2014 – 2015 sezonunda Kuzey Yıldızı Sportif Karting Takımında arkadaşları ile birlikte şampiyonluğa ulaştı. Sportif Karting Yarışı Prokat’ta Şampiyonluk kazanılmasında takımına çok büyük katkılarda bulundu. Tüm yarışlarda üstün bir dayanıklılık göstererek takımı ile birlikte birçok birincilik ve şampiyonluklar kazandı .

gha0042015 sezonunda F3 Formula antrenmanlar ve test sürüşlerine katılarak İspanya’da eğitim aldı. 2016 sezonunda Avrupa F3 Formula yarışlarında sezon kovalayacak . Şimdiden başarılar diliyoruz.

F3  FORMULA sezonu başlamadan önce antreman olabilmesi için  “FG1000 Formula Gulf” yarışlarının 7 ve 8. Ayaklarına kayıt yaptıran Quka çok başarılı sonuçlar elde etti.

gha0077.Ayak yarışı sıralamaları sonucunda   3. cepten start aldı. Startta yerini kaybederek 5.sıraya kadar geriledi daha sonra yaptığı ataklar ile tekrar 3.lüğe yükselerek yarışı 3.bitirdi .

8.Ayak yarışında çok iyi bir start alarak ilk virajda liderliği ele geçirdi. Bu yarışın Best Time süresinide yapan Quka yarış sonunda 1. oldu. Bu başarısı için kendisini tebrik ediyoruz .

F3 Formula pilotumuz Gülhüseyin Abdullayev  2016 sezonunda Sportif Karting Yarışı Prokart’ta  Kuzey Yıldızı takımında yarışacak .

gha006 gha005gha003

Bu içerikte ilginizi çekebilir

Türkiye Karting Şampiyonası Başladı

Türkiye Karting Şampiyonası Başladı Türkiye Karting Şampiyonası 7-8 Nisan tarihlerinde  İstanbul’da yapılan resmi yarışlar ile …