Sportif Karting Prokart 2016 Sezon Toplantısı Yapıldı !

Daha önce yayınlanmış olduğu gibi 17 Ocak 2016 Pazar günü Türkan Saylan Kültür Merkez’inde Sportif Karting Prokart 2016 Sezon toplantısı yapıldı .
Toplantı öncesi yapılan kokteyl ile İKOK yönetim kurulu,pilotlar,yarış yönetimi,takım sahipleri,yeni katılmak isteyenler, misafirler sohbet imkanı buldular.
01

Toplantıda İKOK-İstanbul Karting ve Otomobil Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Osman Aydemir ve Yönetim Kurulu Üyesi Ceyhan Eryalaz hazırlanmış olan sunum üzerinden sezon ile ilgili bilgilendirmeler yaptılar .
02Toplantının ilk bölümünde “ Neden Sportif Karting ? “ açıklaması yapıldı. – “Bugüne kadar yapmış olduğumuz bu motor sporunu çevremize anlatmakta yaşadığımız sorunlar vardı . Karting sporu yapıyoruz, yarışlar yapıyoruz diye anlattığımızda konu hemen Hobi karting ve gokart araçları oluyordu .

Biz Hobi Kartingten farklıyız spor yapıyoruz,resmi kurallarımız var, kıyafetlerimiz özel diye anlatmaya çalışıyor fakat baskın bir kelime ile ifade edemiyorduk. Bu düşünce neticesinde çok etkin olabilecek bir isim bulundu “Sportif Karting ”. İsim çok çabuk benimsendi,kabul gördü, kısa bir sürede yayıldı.

 

Konuşmalarımıza Sportif Karting olarak başlıyoruz , ilk kez duyan birisi bile Hobi karting ten farklı olduğunu algılıyor “
Sportif Karting yapmış olduğumuz motor sporunun genel adı . Yapılan branşlara göre Sportif Karting Prokart,Sportf Karting TKŞ, Sportif Karting RMC gibi isimler alacak. Sportif Karting te kullanılan araç ve kıyafetlerin farkı detaylı bir şekilde anlatıldı .

Daha sonra Ceyhan Eryalaz Sportif Karting te en önemli konunun Güvenlik olduğunu anlatarak birçok örnek verdi . Hangi konularda Güvenlik konularına dikkat edilmesi gerektiği, hobi karting te dikkat edilmeyen birçok detayın aslında çok önemli olduğunu . Yarışlarda görev alan arkadaşların asıl görevlerinin bu olduğundan bahsetti . 2016 Mahalli Sportif Karting Talimatı’nda güvenlik ile ilgili maddeler anlatıldı.

Toplantının ikinci bölümünde Sportif Karting Prokart 2016 sezonunu formatı açıklandı . 6 Ayak olarak koşulacak seoznda her ayak 4 Etaptan oluşacak . Etaplarda alınan puanların toplamına göre gün sonu birincisi ve sıralama belirlenerek yeni puanlama yapılacak . Bu yıl kez düzenlenecek olan Pilotlar şampiyonasının katılım şartlar anlatıldı . İsteyen her pilot aynı zamanda takım için mücadele ederken kendisi içinde puan toplayacak . Şampiyonaya yeni bir renk getireceği düşünülmekte.

TOSFED tarafından resmi olarak onaylanan “ 2016 Mahalli Sportif Karting Talimatı” ana başlıkları okundu. Bir önceki sezonlara göre ne gibi değişiklikler olduğu, yeni eklenen idari cezaların anlatımı yapıldı.

images 2016 Mahalli Sportif Karting Dayanıklılık Talimatı

Birkaç konu üzerinde takımlar ve pilotlar ile değerlendirme yapıldı. Sezon takviminin ve pistlerin açıklanması ile birlikte toplantının sonuna gelindi. Oldukça verimli ve akıcı geçen toplantıda sezon için konuşulması gereken, merak edilen bir çok konu konuşularak netleştirildi .

04 05

06 03

09

Bugüne kadar kaydını yaptırmış olan takımlar ve pilotlar tanıtılarak toplantı sonlandı .

Tüm katılanlara teşekkür ediyoruz.

Saygılarımızla
Sportif Karting Prokat 2016

Bu içerikte ilginizi çekebilir

Prokart Yıldızı Gulhuseyn Abdullayev

Gulhuseyn Abdullayev Formula Gulf Academy´de kazanan oldu. Prokart Şampiyonu Kuzey Yıldızı takımının değerli pilotu Gulhuseyn …