Grand Finali Berkay BESLER 8. bitirdi.

Portekiz’de yapılan Rotax Max Challenge Grand Final’de Berkay Besler sekizinci oldu. Türkiye Nations Cup’ta takım halinde 429 puanla 30. oldu.

125 Senior Max’da ülkemizi temsil eden sporcumuz Berkay Besler ilk sıralama turunu birinci olarak tamamladı. Diğer 2 sıralama yarışını ikinci sırada bitiren Berkay, kategorisinin en başarılı pilotu olarak finale kalmayı başardı. Berkay cumartesi günü yapılan Pre-Final yarışına pole pozisyondan başlayan Berkay ilk turu lider geçti. En yakın rakibi Edward Brand’in ilk turda pist dışına çıkarak pozisyon kaybetmesi Berkay’ın lehine oldu. Ancak sonraki turlarda sıra kaybeden Berkay 6. sıraya geriledi. Bitime 2 tur kala öndeki ilk dört pilot arasında meydana gelen çarpışmadan İtalyan Alex ve Berkay Besler kârlı çıktı ve Berkay pre-finali 2. sırada tamamlayarak Büyük Final’de ön sıradan start alma hakkını elde etti.

Final yarışının startında dıştan direk içeri kapanan Berkay, ilk turu 4. sırada geçti. Sert mücadelelerin yaşandığı yarışta bir ara 16. Sıraya kadar gerileyen Berkay Besler, daha sonra yaptığı ataklarla 8. Sıraya kadar yükseldi ve RMCGF’ı sekizinci olarak tamamladı ve Rotax Max Challenge Grand Final’da bir Türk sporcunun bugüne kadar aldığı en iyi sonucu elde etti. Tüm hafta boyunca kategorisinin en çok konuşulan sporcusu olan Berkay Besler, final yarışında da en hızlı tur zamanını yaptı.

Junior Max kategorisinde yarışan Mert Dalkıran ilk yarışta 22., ikinci yarışta 17., üçüncü yarışta 23. oldu ve toplamda kategorisini 40. Sırada tamamlayarak ilk 6’nın finale çıkacağı Second Chance grubuna kaldı. Mert second chance yarışında ilk 6’ya giremeyerek elendi.

DD2 Senior kategorisinde yarışan Berk Durak Grand Final’deki en şanssız sporcumuz oldu. Berk ilk yarışı 29. sırada bitirdi. İkinci yarışta yaşadığı kaza neticesinde yarış dışı kalan Berk, son yarışa da katılamayarak şanssız biçimde elendi.

DD2 Masters kategorisinde ise Kerem Zengin ilk yarışı 28., ikinci yarışı 27., üçüncü yarışı 31. sırada tamamladı. Kategori toplamında 64. olarak Grand Final’e veda etti.

16. Rotax Max Challenge Grand Final’de DD2 Senior kategorisinde Macaristan‘dan Ferenc Kancsar, Senior Max’da İtalya’dan Alex Alex, Junior Max’da Fransa’dan Florian Venturi ve DD2 Masters’da Yeni Zelanda‘dan Ryan Urban şampiyon olarak isimlerini Grand Final tarihine yazdırdılar. Nations Cup’ta 1184 puanla ABD şampiyon olurken, 1013’er puanla Güney Afrika ve Hollanda ikinci ve üçüncü oldular. Türkiye 52 ülka arasında 30. sırayı aldı. DD2 Senior kategorisinde yarışan ünlü F1 pilotu Rubens Barrichello 20. sırada başladığı finali 4. olarak bitirdi ve alkış aldı.