Sportif Karting Prokart 4.Ayak nefes kesti !

İstanbul Sportif Karting Dayanıklılık Birinciliği (İSKDB)   Prokart  Bpc 4.ayak yarışları  2 Ekim Pazar günü  Körfez Yarış  Pisti’nde yapıldı. İKOK kulübü tarafından organize edilen yarışlara  14 takım 45 pilot kayıt  yaptırdı.

prokart160413

Birinci etapta  Kuzey Yıldızı Ali Türkkan, Deniz Yıldızı Emir Kalafatoğlu ile start aldı. Bu ikili yarışın sonuna kadar hiç kopmadan aynı tempoda keyifli yarış seyrettirdi. İlk turda kaza yapan  BİZ  Takımı  sonuncu sıraya gerilemesine rağmen yarışı üçüncü bitirmeyi başardı. BİZ takımını Chronos takımları izledi. Etap Best Time puanını Ali Türkkan takımına kazandırdı. Uzun süre  Bpc grubunun lideri olarak yarışan  Alfa takımı pilotu Toprak Candan  Safety Car periyodu sonrası yaptığı hata ile liderliği kaybederek üçüncülüğe razı oldu.

Birinci etap aynı zamanda bireysel Senior kategori yarışıydı. Büyük mücadelenin sonunda

  1. Emir Kalafatoğlu
  2. Ali Türkkan
  3. Zeynep Şen
  4. Umut Can Doğangün oldular.

prokart160414  prokart160415

İkinci etapta takımlar yarış için start aldığında  Kuzey Yıldızı pilotu Mehmet Çınar iyi bir çıkış yaparak liderliği ele geçirmişti. Deniz Yıldızı geride kalınca  BİZ takımı ikinciliğe yükseldi. Yarışın sonuna kadar  mücadele  Kuzey Yıldızı ile BİZ takımı arasında yaşandı. Son turda Kuzey Yıldızı lider durumdayken  yapmış olduğu hatalı geçiş ile spin atıp kazaya karışınca  BİZ takımı damalı bayrağı ilk gören takım oldu. Kuzey Yıldızı bu hata ile Deniz Yıldızı takımına karşı çok önemli puanları kaybetmiş oldu. Deniz Yıldızı arkasında Chronos takımları yer aldı. Best Time Kuzey Yıldızının oldu. Bpc grubunda Alfa takımı çok iyi mücadele ile etabı birinci tamamladı.

90 dk lık üçüncü etapta takımlar  iki pilot ile yarışması gerekiyordu. Stratejiler yapıldı. Bu etaptada liderlik mücadelesi Kuzey Yıldızı ile Deniz Yıldızı arasında yaşandı. Zorunlu pit stopta  10sn zaman kaybeden Kuzey Yıldızı  yarışı 5sn farkla ikinci bitirdi. Çoban Yıldızı üçüncü olarak bitirdiği yarışı aldığı ceza ile pozisyonunu Chronos’lara bıraktı. Alfa takımı grubunda yarışı ikinci bitirdi. Best Time yine Kuzey Yıldızı’nın oldu.

prokart160412

Dördüncü  etap başladığında  Kuzey Yıldızı ve Deniz Yıldızı puanları eşitti. Etabı kazanan gününde kazananı olacaktı. Ve bu iki takım inanılmaz bir mücadele verdi.Son virajda Kuzey Yıldızı yaptığı atakla  birinci olarak yarışı tamamladı. Fakat Best Time puanını Deniz Yıldızı alınca puanlar eşit oldu. Daha çok birinciliği olan Deniz Yıldızı günün kazananı oldu.

Bpc grubunda aynı puanda  kalan Alfa takımı ikincilik ile yetindi. Sezonun iddialı takımları  Team Warriors ve Game Over çok sayıda mekanik problem yaşayarak zirveden uzaklaşmalarına rağmen Team Warriors günü üçüncü olarak bitirmiş oldu.

prokart160411

4.ayak sonucunda genel klasman puan durumlarına bakıldığında her iki gruptada takımlar aynı puana ve aynı averaja sahip durumdalar. Son iki ayak artık çok önemli .

Bir sonraki yarış  30 Ekim’de  Uşak Yarış pistinde yapılacak.

Tüm takımlara başarılar dileriz.