Türkiye Karting Şampiyonası 6. Ayak Körfez’de koşuldu.

logo_ikok51Türkiye Karting Şampiyonası 2016 sezonu 6.Ayak Yarışı  İKOK -İstanbul Karting ve Otomobil Kulübü tarafından 24 Eylül 2016 tarihinde Körfez Yarış Pisti’nde yapıldı .

 

tks240916b

Yarışlarda   Mini  8, Formula Junior 2 ,  Formula Senior 4, Formula Master 3 olmak üzere toplam 17 kişi start aldı. Günün en heyecanlı yarışları Mini kategoride gerçekleşti.  Ömer Asaf Kolot, Zekai Özen ve Kerim Sulyak arasında 3 yarışta da son tura kadar tampon tampona birincilik mücadelesi yaşandı. Sürekli liderlik el değiştirdi . İlk yarışta Ömer ile Zekai arasında geçen mücadelieyi çok iyi takip eden Kerim  aralarına girerek ikinciliğe yükseldi. Fakat Zekai son turda yaptığı atak ile tekrar yerini aldı. İlk yarışın sonucu Ömer,Zekai,Kerim ilk üç olarak sonuçlandı. İkinci yarışta aynı heyecan tekrar yaşandı . Bu kez Kerim son turda damalıya gelirken Zekai yi geçerek ikinciliğe yerleşti. İkinci yarış Ömer,Kerim,Zekai ilk üç sıralaması ile sonuçlandı.Son yarışta sahne değişmedi, son tura kadar heyecanlı bir yarış yaşandı. Yarışın sonucunda  Zekai,Kerim,Ömer şeklinde sonuçlanmasına rağmen  rakipleri süre cezası alınca Kerim Yarışı ilk sırada bitirdi . Gün sonunda kazanılan puanlara göre  Ömer Asaf  1., Kerim Sulyak 2.,Zekai Özen 3. Olarak tamamladı. Diğer mini pilotları  da kendi aralarında aynı mücadeleyi verdiler.

 

tks240916a

Formula Junior kategoride Mert Dalkıran 1., İzel Karasu 2. Olarak tamamladı.

Formula Senior ve Formula Master kategorisi birlikte start aldı . Berkay Besler üç yarışıda birinci tamamladı.  Mert ile Gün arasında yaşanan mücadele sonrasında Mert 2.Gün 3. Oldu. Üstün Üstünkaya Yarışı 4. Olarak tamamladı.

  1. Berkay Besler
  2. Mert Dalkıran
  3. Gün Taşdelen
  4. Üstün Üstüünkaya

 

tks240916c

Formula Master  kategorisinde her yarış aynı sonuç ile tamamlandı.

  1. Mehmet Çınar
  2. Süleyman Kolot
  3. İbrahim Erkan

Türkiye Karting Şampiyonası 7. Ayak yarışları 6 Kasım tarihinde Körfez Yarış pistinde tamamlanacak.