Prokart 2016 Sezon Açılışı Yapıldı.

prk16sezac1

Sportif Karting  Prokart  2016 sezonu  için takımlar  birlikte ilk antrenmanlarını yapmak için 3 Nisan Pazar günü  Körfez yarış pistinde buluştular . Havanın çok elverişli olması iyi bir antreman günü olmasını sağladı .

2prk16sa01016 sezonu için   sportif karting yarışlarına kaydını yaptırmış yeni pilotların sayısı tahminlerin üzerindeydi. Heyecanlarını kısa bir süre sonra üzerlerinden atan yeni pilotlar ilerleyen zamanlarda performanlarını artırdılar. İlk izlenimlere göre  sezon içersinde rekabetçi olacaklarının sinyalini şimdiden verdiler .

Yapılan  ilk bir saatlik antremandan sonra  sezon ile ilgili bir toplantı yapıldı takımlar pilotları ile katıldıkları toplantıda  organizayon yöneticilerinden kısa bir brifing aldılar .

Yarış yönetim ekibininde tanıtıldığı toplantıda  bu yıl uygulanacak kuralllar ile ilgili bilgiler verildi . etaplar, kilolar, yarış prosedürleri, cezalar anlatıldı.

prk16sa02

1 Mayıs tarihinde yapılacak “Sezona Hazırım Kupası” hakkında bilgilendirme yapıldı . Toplantıdan sonra antreman kaldığı yerden devam etti .

2016 sezonunda 6 Ayak ve herbiri 4 etap olarak koşulacak yarışlarda iki grupta toplam 20 takım yarışacak . Antremanlarda yapılan testlerde  takımların tur sürelerinin yakın olması sezon içinde rekabetin sinyalini verdi.  Pilotlar istekli ve dikkatliydi. Toplam 24 yarışın yapılacağı sezonda her etabı kazanmak için  mücadele edecekler. Her puan çok önemli.

prk16sa03Sportif Karting yarışlarının en sevilen organizasyonu olmayı başarmış olan endurance karting yarışı Prokart  her geçen yıl büyümeye devam ediyor.  İki zamanlı 20.8Hp rotax motorlar ile yapılan karting yarışlarına heyecanı birlikte getiriyor.

prk16sa04Sezonda  kazanılmayı bekleyen Genel Klasman ve Teşvik Kategorisi olarak  72 kupa var. Takımlar her yarışta  kürsüde olmak için yapabilecekleri en iyi mücadeleyi yapacaklar. Motor sporlarında kazanmakta var  kazanamamak ta, ama biz hepimiz pistte olmak ve yarışmayı çok seviyoruz .

Keyifli güzel bir sezon geçirmeniz dileği ile .
İKOK

 

Bu içerikte ilginizi çekebilir

Uşak Sportif Karting Prokart’ı Bekliyor !

Resmi adı “İstanbul Sportif Karting Dayanıklılık Birinciliği” (İSKDB)  olan  Prokart Bpc 5.Ayak yarışları     29-30 Ekim …